Camera Deputaților face un pas important pentru instaurarea monarhiei

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaБольшая императорская корона
Большая императорская корона - Sputnik Moldova
Abonare
Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care prevede readucerea coroanei pe capul acvilei de aur din stema României, până la 31 decembrie 2018 autoritățile publice fiind obligate să înlocuiască stemele și sigiliile existente cu cele prevăzute de lege.

BUCUREŞTI, 9 iunie — Sputnik. Noile drapele, sigilii, bancnote şi monede vor conține modelul schimbat al stemei naționale a României, transmite Ziarul de Iași.

Proiectul de lege care prevede readucerea coroanei pe capul acvilei de aur din stema României a fost adoptat de Senat pe 15 februarie și votat la 8 iunie de Camera Deputaților cu 262 voturi ''pentru''. Astfel, noile drapele, sigilii, bancnote şi monede vor conține modelul schimbat al stemei.

„Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta, încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschide, ţinând în cioc o cruce ortodoxă de aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan", prevede noul proiect de lege care modificară legea nr. 102/1992 privind stema şi sigiliul statului.

Autoritățile publice sunt obligate să schimbe stemele şi sigiliile existente până pe 31 decembrie 2018, monedele şi bancnotele emise de BNR anterior datei de 31 decembrie 2018 continuând să circule şi după această dată, în paralel cu noile monedele şi bancnotele.

Fluxul de știri
0