Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

În Moldova a fost înființată Asociația ”Orașele Moldovei”

Abonare
Asociația ”Orașele Moldovei”, fondată de primarii a 10 reședințe de raioane, a fost deja înregistrată de Ministerul Justiției.

Noua organizație nu este creată pentru a-i face concurență Congresului Autorităților Locale din Moldova, ci pentru a soluționa mai eficient problemele specifice ale orașelor de reședință ale raioanelor.

Asociația "Orașele Moldovei", fondată de primarii a 10 reședințe de raioane, a fost deja înregistrată de Ministerul Justiției. Reprezentanții acesteia au susținut miercuri un briefing la centrul de presă al Agenției Sputnik Moldova, în cadrul căruia au oferit detalii despre scopurile specifice ale acestei organizații.

Într-un comunicat al asociației se menționează că aceasta a fost fondată de primarii orașelor Orhei, Anenii Noi, Leova, Rezina, Hâncești, Criuleni, Căușeni, Strășeni, Ștefan Vodă și Sângerei.

Președinte al Asociaţiei a fost ales primarul din Strășeni, Valentina Casian, președinte al Consiliului — primarul de Hâncești, Alexandru Botnari iar directorul executiv al acesteia a fost ales primarul de la Orhei, Ilan Șor.

 

Fluxul de știri
0