Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul inițiază o ”minireformă” a administrației publice locale

© Sputnik / Мирослав Ротарькабинет министров
кабинет министров - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe norme din legislația privind administrația publică locală ar putea fi modificate, dacă Parlamentul va adopta proiectul de lege în acest domeniu aprobat miercuri de Guvern.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Miercuri, Guvernul a aprobat un proiect de lege care modifică o serie de norme din domeniul administrației publice locale. Potrivit serviciului de presă al Guvernului, documentul îşi propune să asigure respectarea principiului autonomiei locale în conformitate cu elementele fundamentale stabilite în Carta Europeană a Autonomiei locale, la care ţara noastră este parte.

”În acest context, vor fi efectuate modificări şi completări a normelor ce reglementează modul de organizare şi funcţionare a autorităţilor administraţiei publice locale, interacţiunea acestora cu Guvernul, avându-se în vedere contradicţiile existente şi lipsa unui cadru legal adecvat în acest sens” a mai menționat sursa oficială.

Proiectul de lege urmează să fie supus dezbaterii și votării în Parlament.

Fluxul de știri
0