Moțiunea a trecut. Ministrul a pierdut susținerea Parlamentului

© Sputnik / Ilie CatrinoiuClădirea Guvernului
Clădirea Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri a fost adoptată moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, depusă de PSD-ALDE, cu 189 de voturi "pentru" , 11 "împotrivă" şi 86 de abţineri, iniţiatorii cerând demisia lui Achim Irimescu.

BUCUREŞTI, 8 iunie — Sputnik. Este a doua moțiune simplă după 1990 care trece, după cea din 2006 îndreptată împotriva ministrului Justiției, Monica Macovei.

Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
Dacian Cioloş a anunțat noi debarcări din Guvern în iunie

PSD şi ALDE au depus moțiunea simplă "Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă" îndreptată împotriva ministrului Agriculturii, relatează Mediafax.

Moţiunea a fost iniţiată de 84 de parlamentari PSD şi ALDE şi a fost votată cu 189 de voturi "pentru", 11 "împotrivă" şi 86 de abțineri. Aceștia cer ca Achim Irimescu să-şi dea demisia din Guvern.

"Trecând peste declarațiile halucinante ale domnului Irimescu, prin care a nenorocit fermierii şi investitorii români din sectorul alimentar sau uneori au stârnit râsul unei ţări întregi, acţiunile şi inacţiunile ministrului Irimescu afectează siguranţa naţională, prin ameninţarea securității alimentare a României", susţin semnatarii moţiunii.

PSD şi ALDE susţin că Achim Irimescu trebuie să plece pentru a nu desfiinţa agricultura românească şi pentru a nu-i transforma pe români în "cerşetorii Europei".

Din 1990 până în prezent, aceasta este a doua moţiune simplă. Prima a trecut în 2006 împotriva ministrului Justiţiei, Monica Macovei. Moțiunea simplă are caracter consultative şi nu obligă ministrul să-şi dea demisia, deşi a pierdut sprijinul Parlamentului.

Fluxul de știri
0