Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasadorul FR în RM i-a felicitat pe conaţionalii săi cu prilejul Zilei Rusiei

© Sputnik / Rodion ProcaFarit Muhametşin
Farit Muhametşin - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful misiunii diplomatice ruse s-a adresat conaţionalilor săi care locuies pe teritoriul Republicii Moldova cu un mesaj de felicit în ajunul Zilei Rusiei.

CHIŞINĂU, 8 iun — Sputnik. Ambasadorul FR în Moldova, Farit Muhametşin, i-a felicitat pe conaţionalii săi care locuiesc în ţara noastră cu ocazia Zilei Rusiei.

Stimaţi cetăţeni ai Rusiei şi conaţionali!

Посол России в Молдове Фарит Мухаметшин - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Muhametșin: legăturile istorice au determinat apropierea dintre Rusia și Moldova

Vă felicit din toată inima cu prilejul Zilei Rusiei, sărbătoarea care semnifică pentru noi dragostea faţă de pământul natal şi responsabilitatea pentru viitorul acestuia, care simbolizează implicarea noastră în istoria bogată, viguroasă şi deloc simplă a statului rus şi care reprezintă mândria noastră pentru aportul extraordinar al poporului ţării noastre la moştenirea mondială.

Prietenia de veacuri şi apropierea spirituală, paginile de istorie comună unesc popoarele Rusiei şi Moldovei. Nu întâmplător, remarcabili oameni de stat ruşi şi moldoveni au fost legaţi prin relaţii de încredere profundă, de înţelegere reciprocă şi de colaborare pe parcursul istoriei — Ştefan cel Mare cu Ivan al Treilea, Dimitrie Cantemir cu Petru cel Marere. Actualmente, moştenirea istorică şi culturală vastă a acestor relaţii constituie o temelie sigură pentru dezvoltarea în continuare a dialogului moldo-rus în domeniile politic, economic şi umanitar, ţinându-se cont de noile condiţii regionale, care deschid pentru ţările noastre un spectru larg de posibilităţi. Sunt convins că consolidarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre Rusia şi Moldova este în deplină concordanţă cu aspiraţiile popoarelor ţărilor nostre, cu interesele de stabilitate şi securitate în regiune.

Vă doresc din toată inima pace, bunăstare, sănătate şi numai bine!

Farit Muhametşin,

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova

Fluxul de știri
0