Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum s-a desfăşurat biatlonul chinologic în Moldova

Abonare
Cei mai buni chinologi din cadrul Departamentului Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General al Poliţie şi Inspectoratului Naţional de Patrulare au demonstrat gradul de pregătire a patrupezilor lor în cadrul „biatlonului canin" care avut loc în localitatea Zagrancea, raionul Ungheni.

La competiţii au participat şase echipe șase echipe canine, care aveau în componență câte trei inspectori chinologi cu patrupezii acestora. Conform programului de concurs, cei 18 participanți au parcurs un traseu, pe o distanță de 9 km, de-a lungul căruia au fost amplasate 14 obstacole — traversarea unui sector mlăștinos, trecerea prin tunel și labirint şi altele. Participanţii la concurs au mai trebuit să reţină un presupus infractor şi să execute toate indicaţiile inspectorului-chinolog.

Misiunile inspectorilor chinologi alături de colegii patrupezi au fost dificile, dar nu și imposibile de realizat, fapt demonstrat în cadrul concursului chinologic, unde fiecare din participant și-a evidențiat rezistența, forța, dar și capacitatea de a lucra în echipă.

După trei ore de concurs, echipa de arbitrii formată din specialiști chinologi din diferite instituții, a evaluat capacitatea de lucru a câinilor, cât și tehnica de relaționare cu instructorii. La fel, a fost luat în calcul indicatorii fizici, rezistența acestora, dar și îndeplinirea indicațiilor.

Fluxul de știri
0