Ministrul rus de Externe: Rusia nu va ataca niciodată vreo țară membră NATO

Abonare
„Sunt convins că toți politicienii serioși și corecți cunosc foarte bine faptul că Rusia nu va ataca niciodată vreo țară membră a Alianței Nord-Atlantice", a declarat șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 7 iun — Sputnik. Moscova nu va ataca niciodată vreo țară membră NATO, acest lucru este evident pentru toți politicienii responsabili, a declarat luni șeful MAE al federației Ruse, Serghei Lavrov.

„Atitudinea noastră față de extinderea NATO și extinderea așa-numitului program de parteneriat NATO cu amplasarea infrastructurii militare mai aproape de frontiera noastră nu s-a schimbat. Doctrina securității noastre prevede clar că una dintre principalele amenințări în adresa securității este continuarea extinderii NATO spre Răsărit… voi sublinia, noi vedem ca amenințare nu însăși existența NATO, ci modul în care această alianță militară acționează practic", a spus Lavrov la conferința de presă de luni.

Potrivit lui, „pentru analiștii serioși nu există nici un fel de dubii că NATO își fundamentează acum acțiunile, după lovitura de stat din Ucraina, făcând referire la reacțiile noastre ca răspuns la încercările de a discrimina rușii din Ucraina, și, astfel, inventând un nou motiv pentru existența Alianței".

„Sunt convins că toți politicienii serioși și corecți cunosc foarte bine faptul că Rusia nu va ataca niciodată vreo țară membră a Alianței Nord-Atlantice. Nu avem nici un fel de planuri de acest fel. Eu cred că reprezentanții NATO cunosc foarte bine acest lucru, însă pur și simplu se folosesc de moment și situație pentru a disloca cât mai multă tehnică și batalioane militare ca și garant al faptului că SUA vor urmări ca de obicei această situație", a spus Lavrov.

Fluxul de știri
0