Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a păţit un ofiţer CNA sau cât e de periculos să reții un vameș (video)

© Youtube, CNAOfițerii CNA rețin un vameș
Ofițerii CNA rețin un vameș - Sputnik Moldova
Abonare
Participanţii la reţinerea unui vameș au avut nevoie de îngrijiri medicale. În timp ce era somat de angajaţii CNA să se predea, vameşul a încercat să scape de urmărire, pornind automobilul şi tamponându-l pe unul dintre ofiţeri.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. CNA a făcut public marţi un material video despre reținerea unui inspector din cadrul Direcţiei juridice a Serviciul Vamal şi a unui intermediar. Lucrătorul vamal a încercat să fugă de la fața locului cu o mașină, luându-l pe capotă pe unul dintre ofițerii implicați în operațiunea de reținere.

Cei doi cetățeni au fost reținuți de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie şi procurori într-un dosar de corupţie. Ambii sunt bănuiţi că ar fi estorcat 2000 de euro de la un cetăţean pentru a nu documenta o contravenţie.

Persoana care i-a denunțat a declarat că banii ar fi fost ceruţi de vameş, prin intermediar, pentru a nu începe procedura de încasare a contravalorii unui autocar de model Mercedes ACTROS, estimat la 15 600 euro.

CNA subliniază că autocarul, care aparţine denunţătorului, ar fi fost stopat anterior de către angajaţii serviciului echipe mobile Centru din cadrul Serviciului Vamal, în timp ce transporta 1400 de litri de motorină fără acte de provenienţă.

”Reţinerea în flagrant a avut loc aseară în oraşul Ialoveni, strada Ştefan cel Mare. Vameşul a fost prins după primirea ultimei tranşe, în valoare de 750 de euro, iar intermediarul — cu 250 de euro. Anterior, încă 1000 de euro au fost transmişi sub controlul CNA”, relatează serviciul de presă al Centrului Anticorupţie.

Totodată, CNA precizează că operaţiunea de reținere ”s-a lăsat cu unele incidente, iar participanţii la reţinere au avut nevoie de îngrijiri medicale. În timp ce era somat de angajaţii CNA să se predea, vameşul a încercat să scape de urmărire, pornind automobilul şi tamponând unul dintre ofiţeri”.

Lucrătorul vamal și complicele său sunt cercetați în baza articolului 324 din Codul penal (corupere pasivă). Ei riscă până la 10 ani de închisoare.

CNA a subliniat, totodată, că în acţiunile sale a fost sprijinit de Direcţia securitate internă a Serviciului Vamal.

În prezent, conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

Fluxul de știri
0