Hipermarketurile s-ar putea închide

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaMelkeproduksjon på supermarked i Moskva
Melkeproduksjon på supermarked i Moskva - Sputnik Moldova
Abonare
Marii retaileri pot lua decizia închiderii operațiunilor în România dacă Parlamentul va vota legi în favoarea micului producător autohton, a declarat directorul executive AMRCR.

BUCUREŞTI, 7 iunie — Sputnik. Ceea ce îi nemulțumește pe marii retaileri este legea care îi obligă să comercializeze 51% produse românești, potrivit ziarului Libertatea.

Reprezentanții hipermarketurilor din România susțin că dacă legea care îi obligă să comercializeze 51% produse românești și eliminarea „taxei la raft" va fi votată de parlamentari, marile lanțuri comerciale și-ar putea închide afacerile în România și vor prefera țări cu legi mai permisive.

„Această lege duce la subminarea marilor lanțuri de magazine. Dacă va intra în vigoare, va crea un mediu ostil, poate conduce la suspendarea licenței de funcționare a unei rețele, iar în final poate conduce la închiderea unor magazine. Retailerii pot lua decizia închiderii operațiunilor", a declarat George Bădescu, director executiv AMRCR.

Legea care obligă hipermarketurile să comercializeze 51% produse românești a fost inițiată de mai mulți parlamentari liberali și se referă la carne, legume și fructe. Legea se aplică în toată Uniunea Europeană și este definită în Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene.

Actul normativ întră miercuri la vot final în Camera Deputaților. Legea nu a primit însă aviz pozitiv de la Guvern și Consiliul Legislativ.

Fluxul de știri
0