CE-2016: măsuri de securitate fără precedent în Franţa

© Sputnik / Miroslav RotariПолицейские наряды не снимали с их мест у парламента до самого вечера.
Полицейские наряды не снимали с их мест у парламента до самого вечера. - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile evaluează la "o sută de procente" măsurile luate în legătură cu finala campionatului continental, dar precizează totodată că "risc zero nu există".

CHIȘINĂU, 6 iun — Sputnik. Campionatul Europei la fotbal, care va avea loc în Franța, va deveni un eveniment sportiv fără precedent din punctul de vedere al măsurilor de securitate luate, transmit mediile de informare pariziene, cu referire la ministrul Tineretului şi Sportului, Patrick Kanner.

Etapa finală a competiției continentale va avea loc în Franța, din 10 iunie până la 10 iulie.

Chestiune securității în cadrul campionatului este una esenţială, mai cu seamă în contextul atentatelor teroriste de la Paris din noiembrie 2015, dar și a comunicatelor privind pericolul unor atacuri teroriste în alte orașe ale Franței înaintea meciurilor de la Euro.

"Încă niciodată un eveniment sportiv nu a fost protejat în asemenea măsură. Sunt luate măsuri de securitate de sută la sută, dar, fără îndoială, un risc zero nu există", a declarat ministrul.

Cele mai grave atentate teroriste din Europa, în anii 2015-2016 - Sputnik Moldova
Cele mai grave atentate teroriste din Europa

El a mai amintit că în timpul desfășurării campionatului, securitatea la evenimentele sportive va fi asigurată de 77de  mii de polițiști și de 13 mii de angajaţi ai agențiilor de pază private.

Ministrul a explicat că colaboratorii companiilor private care au fost angajați pentru asigurarea securității sunt verificaţi extrem de meticulos, astfel că aceştia nu prezintă un pericol potenţial pentru cetățenii și oaspeții capitalei.

După cum a subliniat Kanner, pericolul terorist există pe întreg teritoriul țării, însă o posibilă amenințare pentru Euro-2016 nu a fost depistată.

Fluxul de știri
0