Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dosarul LUKOIL în România: măsurile represive au fost anulate, acuzațiile rămân

© Sputnik / Rodion PROCALukoil
Lukoil - Sputnik Moldova
Abonare
După ce a fost contestat, actul de acuzare a fost reformulat, iar judecătoria județului Prahova pe teritoriul căreia se află întreprinderea de prelucrare a petrolului a companiei LUKOIL se pregătește de examinarea în fond a dosarului.

CHIȘINĂU, 6 iun — Sputnik. Procuratura județului Prahova din România a emis un nou act de acuzare în privinţa întreprinderii de prelucrare a petrolului Petrotel-Lukoil S. A. Audierile în acest dosar urmau să aibă loc la 30 mai, se spune în raportul LUKOIL conform SIRF (Standarde Internaționale de Raportare Financiară).

Офис компании ЛУКОЙЛ - Sputnik Moldova
CE nu a răspuns la scrisoarea Lukoil privind rafinăria din România

Procuratura Ploiești a anunțat la 8 iulie 2015 despre punerea sub arest a activelor filialei LUKOIL în sumă de 2,2 miliarde de dolari, în cadrul examinării dosarului de spălare de bani și evaziune fiscală. Era vorba despre arestarea conturilor străine din Olanda ale „fiicelor" LUKOIL — Petrotel-Lukoil (proprietarul întreprinderii de prelucrare a petrolului din Ploiești) și LUKOIL Europe Holdings B. V. (acționar majoritar Petrotel-Lukoil). În septembrie anul trecut, judecătoria județului Prahova a redus volumul măsurilor de asigurare până la 1,5 miliarde de dolari.

Totodată, la 28 octombrie LUKOIL a transmis judecății române o referință oficială la încheierea de acuzare în dosarul respectiv, în care a atenţionat asupra încălcărilor grave în instrumentarea cazului. La începutul anului curent, instanța de judecată din România a respins actul de acuzare înaintat anterior de procuratură, constatând prezența mai multor încălcări și erori, iar dosarul penal a fost reîntors la procuratură.

„Totodată, la 22 ianuarie 2016, procurorul a expediat judecătoriei județului Prahova un nou act de acuzare, însă lista acuzațiilor înaintate a fost lăsată fără modificări. La 18 aprilie 2016, camera pentru audieri preliminare a judecătoriei județului Prahova a decis reexaminarea dosarului în fond în ședința de judecată", se spune în raport.

Tot acolo se menționează că audierile erau stabilite pentru 30 mai.

„În afară de aceasta, la 10 mai 2016 judecătoria județului Prahova a anulat toate măsurile represive față de persoanele fizice învinuite", menționează compania.

Fluxul de știri
0