Șoc: jumătate dintre elicopterele EC-135 ale SMURD s-au prăbușit

© telegrafonline.roElicopter SMURD, tragedie, probușire
Elicopter SMURD, tragedie, probușire - Sputnik Moldova
Abonare
„Cei care salvează vieţi urcându-se în aceste aparate de zbor își joacă viaţa la ruleta rusească", a scris jurnalista Maria Andrieș într-un editorial pe GSP.

CHIȘINĂU, 5 iun — Sputnik. Rata prăbușirii elicopterelor SMURD de modelul EC-135 este de 50%, acesta este bilanțul făcut de jurnalista Maria Andrieș.

"Patru dintre cele opt elicoptere EC-135 cu care a operat SMURD până acum s-au prăbuşit. Ultimul, în Republica Moldova. Patru oameni au murit. Totalul victimelor a ajuns la 12", scrie Andrieș într-un editorial pentru gsp.ro, citată de B1TV.

În ce privește elicopterul prăbușit joi în Republica Moldova, s-a constatat că acesta nu avea radar meteo.

Însă, potrivit jurnalistei, acesta este un lucru nesemnificativ pentru secretarul de stat Raed Araft, care "susține că radarul meteo poate fi suplinit de ochii şi urechea internă a pilotului".

Potrivit Mariei Andrieș, producătorul acestor elicoptere, Eurocopter România, a avertizat încă din 2013 despre unele probleme ale modelului EC-135.

Jurnalista a mai scris că „cei care salvează vieți urcându-se într-un EC-135 al SMURD își joacă viața la ruleta rusească".

Două ipoteze principale sunt luate la moment în calcul de anchetatori: fie o defecţiune a elicopterului, inclusiv deficienţe ale benzinei cu care s-a alimentat în Republica Moldova, fie o eroare umană în pilotarea aparatului, informează ziaruldeiasi.ro.

Elicopterul SMURD Iaşi s-a prăbuşit joi, în jurul orei 14.13, la aproximativ 100 de metri de comuna Haragâș, raionul Cantemir. Toți cei patru membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa în urma accidentului.

Fluxul de știri
0