Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Salvatorii SMURD, conduşi pe ultimul drum

© photo: Ministerul Sănătății al Republicii MoldovaСвечи на месте, где разбился вертолет SMURD
Свечи на месте, где разбился вертолет SMURD - Sputnik Moldova
Abonare
Rude, prieteni şi colegii din întreaga ţară şi-au luat rămas bun la Iaşi de la cei patru salvatori SMURD care au murit întru-un tragic accident în Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 5 iun — Sputnik. Salvatorii SMURD Iaşi care și-au pierdut viața pe 2 iunie în urma prăbuşirii elicopterului în care se aflau, au fost conduși astăzi pe ultimul drum.

Elicopterul SMURD s-a prăbuşit joi, 2 iunie, în apropiere de comuna Haragâș, raionul Cantemir. Toți cei patru membri ai echipajului erau cetățeni români. Potrivit datelor Ministerului Sănătății al Moldovei, elicopterul avea misiunea de a transporta a un pacient de la Cahul la Chișinău, aceasta fiind a doua intervenţie a echipajului în ziua respectivă.

Расследование на месте крушения вертолета SMURD - Sputnik Moldova
Ipoteze analizate de anchetatori în cazul prăbuşirii elicopterului SMURD

Potrivit presei de peste Prut, Comandorul Doru Gavril, asistentul Gabriel Sandu şi medicul Mihaela Dumea au fost înmormântaţi la Iaşi, iar copilotul Voicu Şocae va fi înmormântat la Bacău.

La slujba de pomenire care s-a desfăşurat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi au venit sute de persoane — rudele, prietenii, şi colegii celor decedaţi, dar şi oameni simpli. Aici s-a aflat şi coordonatorul SMURD, Raed Arafat.

Anterior, pe site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Iaşi a fost plasat un mesaj de condoleanţă în care este deplânsă moartea celor patru eroi de la SMURD Iaşi:

„Începând de ieri, suntem mai puțini. Ne-au părăsit patru oameni deosebiți, care vor lăsa în inimile noastre un gol imens. Simțim că familia noastră a rămas acum mai săracă și pierderea colegilor dragi nu o va putea înlocui nimic. Cuvintele ne lipsesc pentru a exprima starea de adâncă solidaritate, compasiune şi tristețe cauzată de pierderea ireparabilă a acestor oameni de valoare. Dar această pierdere, nu face decât să sublinieze sacrificiul tragic şi înălţător a celor care și-au ales ca principală misiune în viață salvarea oamenilor, chiar și în cele mai grele condiții", scrie în mesaj.

În Republica Moldova a fost declarată zi de doliu pe 3 iunie. Conducerea ţării, politicieni şi simpli cetăţeni au depus flori şi au aprins lumânări la Ambasada României în ţara noastră.

Cei patru membri ai echipajului care şi-au pierdut viaţa în tragedia de joi sunt comandorul Doru Gavril, în vârstă de 53 de ani, tatăl unui copil, copilotul Voicu Şocae, de 36 de ani, tată a doi copii minori, medicul Mihaela Dumea, 39 de ani, care a lăsat în urma sa un copil minor şi asistentul Gabriel Sandu de 40 de ani, tatăl unui copil minor.

Fluxul de știri
0