Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prinşi, în timp ce îşi împărţeau „frăţeşte" mita

© Sputnik / Rodion ProcaBani mită corupţie
Bani mită corupţie - Sputnik Moldova
Abonare
Un poliţist din Cantemir a cerut 3000 de euro, afirmând că ar putea determina magistraţii să dea o decizie favorabilă într-o cauză penală.

CHIŞINĂU, 4 iun — Sputnik. Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au prins în flagrant un ofiţer de urmărire penală al Inspectoratului de poliţie din Cantemir şi secretara Consiliului orăşenesc al aceluiaşi oraş, în cadrul unui dosar de trafic de influenţă.

Деньги в конверте - Sputnik Moldova
Societate
Mită de trei mii de euro, într-un „ambalaj" legal

Potrivit denunţătorului, ofiţerul de poliţie ar fi susţinut că are influenţă asupra unor judecători ai Judecătoriei Cantemir şi că i-ar putea determina să adopte o decizie favorabilă pe o cauză penală pentru fals în acte, pornită pe numele declarantei.

Astfel, poliţista i-ar fi cerut 3000 de euro ca să determine magistraţii să adopte o decizie non-privativă de libertate în privinţa declarantei.

„Potrivit mărturiilor denunţătoarei, poliţistei i-au fost transmise 1400 de euro, 400 de euro dintre care i-au fost returnaţi, rămânând 1000 de euro care au fost depuşi „pentru depozitare" în safeul secretarei Consiliului orăşenesc", se precizează în comunicatul CNA.

Sursa menţionează că reţinerea în flagrant a avut loc în timpul în care poliţista şi secretara împărţeau mita.

Ofiţerul de poliţie a fost reţinută pentru 72 de ore, iar în prezent se află în izolatorul CNA. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă până la 6 ani de închisoare.

Ancheta urmează să stabilească întregului cerc de suspecţi.

Fluxul de știri
0