Urme noi la locul accidentului lui Dan Condrea: „Mai era cineva în mașină"...

© cancan.roFlori Dinu și Dan Condrea
Flori Dinu și Dan Condrea - Sputnik Moldova
Abonare
"S-ar putea dovedi că mai era cineva în mașină cu Dan Condrea. Este o probă extraordinară", a declarat jurnalistul Radu Soviani.

CHIȘINĂU, 3 iun — Sputnik. Jurnalistul Radu Soviani scrie pe blogul său un material în care susține că moartea patronului Hexi Pharma comportă numeroase controverse și suspiciuni și pune la îndoială declarațiile autorităților în acest caz.

Jurnalistul a mers la locul accidentului, încercând să refacă drumul parcurs de Condrea în data de 22 mai, să vadă cum ar fi putut patronul Hexi să facă 13 ture între Corbeanca și Buftea într-o oră și 7 minute. Soviani a găsit o scrumieră de Opel la 2 kilometri de la locul accidentului, scrie B1TV.

"Am vrut să văd unde putea să întoarcă Dan Condrea făcând 13 ture (…). Cei care au fost acolo văd că nu e loc foarte mult să întorci, e un loc înainte de betonieră și celălalt loc este chiar înainte de calea ferată. Aici am tras pe dreapta și un prieten a zis hai să ne uitam… erau o mulțime de mucuri de țigară (…).Este o scrumieră pentru modelul Opel. Am chemat Poliția. S-ar putea dovedi că mai era cineva cu Dan Condrea. Este o probă extraordinară dacă se dovedește că scrumiera aparține mașinii lui Dan Condrea", a spus Radu Soviani.

Jurnalistul a mai scris pe blogul său că "scrumiera plină cu Pall Mall găsită la locul de întoarcere al Opelului în noaptea de 1 spre 2 iunie, care pare a fi de Opel Astra și care ar fi putut fi abandonată în grabă (dacă e din mașina lui Condrea) de cineva care nu dorea să lase urme și nu știa să golească o scurmieră de Opel (prin urmare a rupt-o și a aruncat-o) este în posesia criminaliștilor pentru a identifica dacă aparține Opelului lui Condrea, sau nu".

Radu Saviani mai face o tentativă de scenariu:

„Scenariul alternativ pe care l-am conturat este că dacă Dan Condrea ar fi aparținut unui serviciu de informații, și ar fi dorit să vorbească cu superiorul lui pentru a fi sigur de protejarea sa în continuare, o putea face protejat doar într-un singur mod, iar acela includea plimbarea Opelului pe durata întâlnirii de către un alt șofer. Scenariul este următorul:

1. Dan Condrea sosește cu Opelul pe Șoseaua Unirii (probabil dinspre Buftea, întrucât pe camerele din Corbeanca nu apare);

2. Dan Condrea este preluat de ofițerul de legătură, transferat într-o altă mașina, iar Opelul (cu telefoanele lui Condrea) este preluat de cineva care face drumuri zănatice între Buftea și Corbeanca, pentru a preveni/îngreuna eventuala monitorizare și pentru ca eventuala monitorizare a conexiunii celulare (aici am certitudini mari că putea fi produsă și atunci și ulterior), prin triangulație, să pretindă că Dan Condrea este în mișcare în timp ce acesta se afla la întâlnire în locația conspirativă;

3. După întâlnirea care merge prost, Dan Condrea ajunge din nou în Opel, prin preluarea de la cel care a plimbat mașina. Înainte de avea rezultate oficiale ale expertizei tehnice ale mașinii, mi-e greu să pronunț în ce stare a ajuns Condrea în Opel: viu, trist și nevătămat, sau altfel;

4. Opelul intră în pom, având ca rezultat faptul că Dan Condrea devine de nerecunoscut, iar identificarea se poate face doar după declarațiile soției și probele ADN", menționează jurnalistul.

Fluxul de știri
0