Fosta judecătoare a Curții de Apel București a luat 7 ani de pușcărie

© East News / Kate Holtнаручники
наручники - Sputnik Moldova
Abonare
Decizie fără întoarcere luată de procurorii Înaltei Curți de Casație şi Justiţie în cazul fostei judecătoare a Curţii de Apel Bucureşti, Veronica Cîrstoiu, pentru că a primit mită în valoare de peste 600.000 de euro în 2012.

BUCUREŞTI, 3 iunie — Sputnik. Decizia definitivă a fost pronunţată de către procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie, conform romaniacurată.ro

Fosta judecătoare a Curţii de Apel Bucureşti (CAB) Veronica Cîrstoiu a fost acuzată că a primit în 2012 o mită în valoare de 630.000 de euro de la Dinel Staicu pentru o sentinţă favorabilă în dosarul în care omul de afaceri fusese condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor.

Veronica Cîrstoiu a fost joi condamnată definitiv la şapte ani de închisoare în dosarul mitei primite. Procurorii DNA au arătat că în cursul lunii februarie 2012, judecătoarea Veronica Cîrstoiu a pronunţat soluţie de admitere a contestaţiei în anulare formulate în dosarul lui Dinel Staicu.

Anchetatorii au demonstrat că pentru a ascunde modul în care a primit cei 630.000 de euro, judecătoarea Cîrstoiu "a determinat-o pe sora sa să schimbe o parte din banii primiţi sub formă de mită (prin cumpărare pe numele surorii sale, la data de 12 septembrie 2012, a unui apartament în Bucureşti, la preţul de 636.642,8 lei), mai arată româniacurată.ro.

Fluxul de știri
0