Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Imagini video de la locul prăbușirii elicopterului SMURD

© photo: dse.mdАвиакатастрофа в Кантемирском районе
Авиакатастрофа в Кантемирском районе - Sputnik Moldova
Abonare
În secvenţele video pot fi văzute locul și consecințele accidentului aviatic cu implicarea elicopterului SMURD, care s-a produs joi în comuna Haragâș, raionul Cantemir, în condiții de ceață și ploaie puternică.

CHIȘINĂU, 3 iun — Sputnik. Pe internet au fost făcute publice imagini filmat imediat după catastrofa elicopterului SMURD din România, în comuna Haragâș, raionul Cantemir.

Joi, în jurul orei 14.13, la aproximativ 100 de metri de comuna Haragâș, raionul Cantemir, s-a prăbușit un elicopter SMURD. Toți cei patru membri ai echipajului sunt cetățeni ai României.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății al Moldovei, elicopterul avea misiunea de a transporta a un pacient de la Cahul la Chișinău. Aeronava nu a mai ajuns însă la Cahul. Aceasta a fost a 20-a operațiune efectuată SMURD pe teritoriul Republicii Moldova. În dimineaţa aceleiaşi zile, echipajul respectiv a transportat de la Vulcănești la Chișinău o femeie de 85 de ani cu pneumonie.

Administrația locală a comunei Haragâș a comunicat anterior că la locul catastrofei au fost auzite cel puțin trei explozii. În momentul tragediei, în localitate era ceață și ploua torențial. Acest lucru, după cum consideră autoritățile locale, ar fi putut cauza catastrofa.

În Moldova a sosit și un grup de criminaliști din România pentru a investiga circumstanţele catastrofei aviatice.

În Moldova și România au fost intentate dosare penale pe acest caz.

Vineri, 3 iunie, în Republica Moldova a fost declarată zi de doliu,  în memoria celor care au decedat în urma prăbușirii elicopterului SMURD.

Fluxul de știri
0