Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Flori la Ambasada României și o placă comemorativă pentru echipajul SMURD

© Sputnik / Мирослав Ротарьвозложение цветов у Румынского Посольства
возложение цветов у Румынского Посольства - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri dimineața, premierul și spicherul de la Chișinău au depus flori și au aprins lumânări la Ambasada României în Republica Moldova, păstrând un moment de reculegere în memoria membrilor echipajului SMURD, care și-au pierdut viața într-o catastrofă aviatică produsă joi în raionul Cantemir, în timp ce se deplasau într-o nouă misiune de salvare.

CHIȘINĂU, 3 iun — Sputnik. Alături de Andrian Candu și Pavel Filip, au mai depus flori la misiunea diplomatică a României și alți cetățeni ai Republicii Moldova, inclusiv deputați, miniștri, oameni de cultură, primarul capitalei și alții.

Церковная свеча - Sputnik Moldova
Decret prezidenţial: 3 iunie, zi de doliu naţional

De asemenea, spicherul și premierul au transmis personal condoleanțe și au anunțat că vor fi întreprinse măsuri din partea Chișinăului pentru a ajuta familiile îndurerate ale celor patru membri ai echipajului SMURD, care și-au pierdut viața la datorie.

Filip și Candu au anunțat că familiile îndoliate din România vor primi sprijin financiar din partea statului. De asemenea, urmează să fie deschise conturi bancare, pe care cetățenii moldoveni vor putea să doneze bani în acest scop.

Totodată, autoritățile de la Chișinău deja examinează posibilitatea instalării unei plăci comemorative în memoria echipajului SMURD la una dintre instituțiile medicale (cel mai probabil, la spitalul de urgență din capitală), precum și la locul producerii tragediei.

Cei patru membri ai echipajului SMURD care și-au pierdut viața joi sunt Doru Gavril, comandantul echipajului, în vârstă de 53 de ani, copilotul, căpitan-comandor Voicu Şocae, în vârstă de 36 de ani, medicul Mihaela Dumea în vârstă de 39 de ani și asistentul medical Gabriel Sandu, în vârstă de 38 de ani.

Fluxul de știri
0