Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procuratura RM a deschis un dosar penal în cazul prăbușirii elicopterului SMURD

© http://dse.md/Вертолет SMURD, потерпевший крушение в Молдове
Вертолет SMURD, потерпевший крушение в Молдове - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura Generală a Republicii Moldova și Parchetul Militar din România au iniţiat dosar penal pe cazul prăbușirii elicopterului SMURD în raionul Cantemir.

CHIȘINĂU, 2 iun — Sputnik. Procuratura Generală a RM a pornit urmărirea penală pe cazul prăbușirii elicopterului SMURD.

Aparatul de zbor s-a prăbușit în apropiere de comuna Haragâș. Toți cei patru membri ai echipajului și-au pierdut viața. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, elicopterul avea misiunea de a prelua un pacient din Cahul pentru a-l transporta la Chișinău.

„Procurorii au declanșat urmărirea penală în baza art. 263 alin. (2) Cod penal — „Încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a transportului aerian, care au provocat urmări grave", se spune în comunicatul Procuraturii Generale.

Авиакатастрофа в Кантемирском районе - Sputnik Moldova
Accidente
Filip a dispus crearea comisiei de investigare a cauzelor catastrofei aviatice

Parchetul Militar din România de asemenea a deschis dosar penal pe acest caz. La locul accidentului aviatic urmează să sosească și procurori români.

Administrația locală a comunei Haragâș a comunicat anterior că dinspre locul catastrofei s-au  auzit cel puțin trei explozii. În momentul producerii tragediei, în localitate era ceață și ploua torențial. Autoritățile locale consideră că anume acestea au putut fi cauza accidentului.

Presa din România a publicat numele celor patru victime ale catastrofei aviatice din Republica Moldova: Mihaela Dumea — medic, Gabi Sandu — asistent medical, Doru Gavril — pilot, Voicu Şocae — copilot. Mass-media locale scriu că este vorba de un elicopter EC 135.

Fluxul de știri
0