Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Catastrofa SMURD: MAI din România a activat celula de criză (VIDEO)

© Privesc.euPurtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, susține o declarație de presă despre accidentul aviatic din Republica Moldova
Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, susține o declarație de presă despre accidentul aviatic din Republica Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din România le-au exprimat condoleanțe rudelor celor patru membri ai echipajului SMURD, decedați joi pe teritoriul Republicii Moldova în urma prăbușirii elicopterului în care se aflau.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik. În legătură cu această tragedie, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a făcut o declarație de presă despre accidentul aviatic produs Republica Moldova.

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a susţinut în jurul orei 16.30 o declaraţie de presă despre accidentul aviatic din Republica Moldova. Conform MAI, accidentul s-a petrecut în jurul orei 14:23. Autoritatea Aeronautica din Republica Moldova a informat centrul operaţional de la Unitatea Specială de Aviaţie Iaşi a Ministerului Afacerilor Interne că a pierdut legătura radio cu elipoterul SMURD care opera pe raza Republicii Moldova în baza acordului transfrontalier de coleborare în domeniul ajutorului medical de urgenţă.

Apoi, în cadrul MAI a fost convocată imediat celula de criză şi s-a constatat decesul celor 4 persoane aflate la bordul elicopterului: pilot, copilot, medic şi asistent medical. Pilotul avea o experienţă de 4181 ore de zbor, copilotul avea 1480 ore de zbord, medicul avea 5 ani de experienţă medicală pe elicopterul SMURD, iar asistentul medical care-l însoţea avea 11 ani de experienţă.

Purtătorul de cuvânt al MAI a mai precizat că la ora 9.55 elicopterul a decolat de la Iaşi spre Vulcăneşti — Republica Moldova unde trebuia să aterizeze la ora 11.00.

"La ora 11.30 a preluat pe o bătrână de 85 de ani cu bronho-pneumonie pe care a transferat-o la Chişinău. Elicpoterul alimentează şi decolează din nou în jurul orei 13.10 către Cahul într-o misiune medicală pentru salvarea unei persoane de 64 de ani cu accident vascular cerebral. Înainte de a ajunge la pacient a avut loc accidentul", a declarat Monica Dajbog.

Celula de criză rămâne activă la MAI.

Vedeți aici înregistrarea video a declarației.

Fluxul de știri
0