Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ipoteze șoc: elicopterul SMURD, cu bombă la bord sau atacat de la sol

© telegrafonline.roElicopter SMURD, tragedie, probușire
Elicopter SMURD, tragedie, probușire - Sputnik Moldova
Abonare
În presa din România au apărut două versiuni noi privind cauzele prăbușirii elicopterului SMURD la Cantemir. Potrivit specialiștilor, elicopterele nu explodează pur și simplu în aer.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik. Pornind de la faptele prezentate de autoritățile din Moldova și România și anume că tragedia cu elicopterul SMURD prăbușit în raionul Cantemir s-a produs după ce aparatul de zbor ar fi explodat în aer, portalul dcnews.ro a avansat ipoteza că am avea de a face fie cu o bombă, fie cu un atac de la sol.

Potrivit unor surse la care face referire instituţia de presă, elicopterul ar fi explodat în aer. Dat fiind faptul că aparatele de zbor nu explodează pur și simplu în aer, se nasc două ipoteze: fie avem de-a face cu o bombă, fie cu un atac de la sol”, scrie sursa citată.

Elicopter SMURD - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Numele victimelor accidentului cu implicarea elicopterului SMURD

Deocamdată, însă, asemenea versiuni nu sunt examinate de autorități. Cel puțin până la ora actuală nu au fost făcute declarații oficiale în acest sens nici la Bucureşti și nici la Chişinău.

Alte publicații citează surse care oferă informații, de asemenea neconfirmate deocamdată, și anume că înainte de prăbușirea elicopterului, pilotul acestuia ar fi schimbat brusc direcția zborului.

Primarul localității Haragâș, în apropierea căreia a căzut elicopterul, a declarat că aparatul de zbor a fost cuprins de flăcări după ce din acesta a fost scos primul cadavru.

Trei din cele patru cadavre sunt carbonizate.

Unii martori oculari, șocați și îndurerați de cele văzute, au precizat că fragmente umane au fost găsite în afara elicopterului prăbușit.

Autoritățile au conformat între timp că nici un pacient nu se afla în aparatul de zbor la momentul prăbușirii acestuia și că acesta era la a doua misiune în ziua de joi.

Fluxul de știri
0