Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un deputat l-a învinuit pe ministrul Apărării al RM de trafic de arme

© Sputnik / Василий Батанов / Accesați arhiva multimediaЗенитная артиллерийская установка ПВО.
Зенитная артиллерийская установка ПВО. - Sputnik Moldova
Abonare
Fracțiunea socialiștilor, care a înregistrat joi în Parlament inițiativa legislativă cu privire la moțiunea de cenzură împotriva ministrului Apărării, consideră că Anatol Șalaru nu este deloc preocupat de capacitatea de apărare a țării.

CHIȘINĂU, 2 iunie — Sputnik.  La momentul actual, spațiul aerian al Moldovei este practic neprotejat în primul rând din cauza acțiunilor întreprinse de ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a declarat pentru jurnaliști deputatul socialist Grigore Novac.

„Astăzi noi am prezentat un șir de fotografii și secvențe video care confirmă incontestabil că ministrul Șalaru se ocupă de altceva decât de dezvoltarea Armatei Naționale a Moldovei", a spus Novac.

Anatol Şalaru - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pentru Șalaru a început numărătoarea inversă în funcţia de ministrul al Apărării

Potrivit acestuia, trei complexe de rachete antiaeriene care apărau spațiul aerian al țării au fost vândute de către Ministerul Apărării al RM cu 660 de mii de dolari. Începând cu mijlocul lunii aprilie, tehnica a fost scoasă pe timp de noapte din unitatea militară de la Dănceni; în noaptea de 28 spre 29 aprilie — din unitatea militară de la Durlești, iar la începutul lunii mai — din unitatea militară de la Băcioi. Toate complexele au fost transportate la Aeroportul Internațional Mărculeşti.

Socialistul susține că ulterior rachetele vor fi comercializate, menționând că fiecare dintre ele poate fi vândută cu aproximativ 3 mii 500 de dolari, iar dacă vor fi modernizate, prețul ar putea depăși 120 de mii bucata. La balanța Armatei Naționale sunt 100 de rachete.

„Zilele acestea deputații PSRM au aflat că la poligonul militar de la Bulboaca a început demontarea autospecialelor de localizare radiogoniometrică, folosite pentru perceperea și blocarea semnalului. Aceste aparate conțin metale prețioase precum platina, aurul, paladiul și argintul", a adăugat Novac.

Acesta susține că în Moldova există cinci astfel de unități de tehnică specială.

Joi fracțiunea socialiștilor a înregistrat în Parlament o nouă moțiune de cenzură, de data aceasta împotriva ministrului Apărării al RM. De la începutul anului, aceasta este deja a doua încercare de demitere a lui Șalaru.

Ministrul Apărării s-a arătat nedumerit că a fost inițiată o altă moțiune împotriva sa și a menționat că își va continua misiunea de creare a unei Armate Naționale moderne.

Fluxul de știri
0