Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă la Armata Națională. Statul major, în ședință operativă

© Sputnik / Мирослав РотарьДень открытых дверей Военная Академия
День открытых дверей Военная Академия - Sputnik Moldova
Abonare
La Ministerul Apărării al Republicii Moldova a avut loc o ședință operativă în legătură cu ploile abundente din săptămâna curentă.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik. Ministrul Apărării Anatol Şalaru i-a convocat joi pe şefii structurilor din Marele Stat Major al Armatei Naţionale şi comandamentelor de forţă pentru a analiza acţiunile şi rolul structurii militare, dar şi intervenţia acesteia în caz de calamităţi naturale, a anunțat serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Potrivit sursei, ședinţa a fost desfăşurată în legătură cu ploile abundente din săptămâna curentă şi indicaţiile prim-ministrului instituţiilor responsabile de luarea deciziilor în scopul depăşirii situaţiei create.

Ploaie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Averse joi seara şi vineri, izolat – 50 de litri pe metrul pătrat

”Şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, a raportat că Armata Naţională este disponibilă şi pregătită să intervină cu militari şi unităţi de tehnică specială la necesitate”, se spuen în comunicatul ministerului.

Sursa mai notează că generalul Cutie a specificat că în unităţile din garnizoanele militare din sudul, centrul şi nordul ţării sunt create grupe operative, care, la decizia autorităţilor, vor fi implicate la lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale.

Ministrul Anatol Șalaru le-a cerut subalternilor său să manifeste responsabilitate maximă la organizarea, planificarea şi gestionarea activităţilor ce se impun în scopul acordării ajutorului populaţiei afectate, dar şi autorităţilor publice locale.

Fluxul de știri
0