Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

La ghereta de lângă școală încă poți să cumperi o țigară

© facebook.com/rgavriloiRodion Gavriloi
Rodion Gavriloi - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă au trecut luni bune de când vânzarea țigărilor în apropierea instituțiilor de învățământ a fost interzisă, agenții economici continuă să obțină profit de pe urma vânzării produselor de tutungerie în punctele comerciale din apropierea școlilor și universităților.
Deși legea interzice, totuși la ghereta de lângă școală încă poți să cumperi o țigară

În timp ce unii așteaptă să vadă cum vor fi respectate cele mai dure prevederi ale Legii privind controlul tutunului și critică dur autoritățile, care încă nu au amenajat spații speciale pentru fumători, alții se interesează în ce măsură sunt respectate prevederile intrate în vigoare încă în ianuarie.

Activistul civic Rodion Gavriloi susține că o mare parte a gheretelor amplasate în raza de 200 de metri de lângă instituțiile de învățământ continuă să vândă țigări, deși este interzis prin lege. Nu se stingheresc să facă și publicitate anumitor mărci de țigări, chiar dată din ianuarie legea nu permite acest lucru. Rodion Gavriloi spune că agenții economici au devenit inventivi și au diverse modalități de a-și promova produsele de tutungerie. Cum altfel, dacă majoritatea veniturilor vine anume din vânzarea acestora. Interlocutorul afirmă că multe gherete ar da faliment dacă ar exclude din vânzare țigările.

Realizator: Cristina Danuța

Fluxul de știri
0