Ambasadorul SUA: corupție politică există și în Statele Unite

© constantanoastra.roHans Klemm
Hans Klemm - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Până când un politician este condamnat, acesta are dreptul să candideze la alegeri, a spus ambasadorul SUA la București, în cadrul unei mese rotunde la Constanța.

CHIȘINĂU, 1 iun — Sputnik. Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a participat pe 31 mai la o întâlnire cu studenții și profesorii de la Universitatea „Ovidius" din Constanța.

Арест - Sputnik Moldova
Hans Klemm spune că SUA fac anticorupție în România de 20 de ani

În cadrul unei mese rotunde, ambasadorul a răspuns la mai multe întrebări ale mass-mediei.

Cu referire la fenomenul corupției din sfera politică și politicienii corupți, diplomatul american a spus că încurajează românii să nu voteze la alegeri candidați corupți și că fenomenul corupției este întâlnit și în politica Statelor Unite.

„Corupția politică există și în Statele Unite, sunt foarte mulți politicieni care au fost găsiți vinovați de corupție doar în ultimele luni. Au existat şi membri ai Congresului care au fost găsiți vinovați de corupție. Acestea sunt probleme cu care se confruntă orice țară din lume", a precizat Hans Klemm, transmite constantanoastra.ro.

Ambasadorul a mai spus că partidele politice din SUA evită să se asocieze cu cineva care este acuzat de fapte de corupție, însă până când un politician este condamnat, acesta are dreptul să candideze la alegeri.

Fluxul de știri
0