Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Racheta lansată din Moldova a bubuit la Iași

© Photo : ZiaruldeiasiAntigrindină
Antigrindină - Sputnik Moldova
Abonare
Surse avizate din domeniul aeronautic au precizat pentru Ziarul de Iași că cea mai probabilă sursă a bubuiturii care a răsunat la ora 13:30 ar fi fost o rachetă antigrindină trasă din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 1 iun — Sputnik. Locuitorii orașului Iași, aflat în apropiere de frontiera cu Republica Moldova, dar și cei din împrejurimi, au auzit o bubuitură puternică în jurul orei 13.30.

Surse avizate din domeniul aeronautic au precizat pentru Ziarul de Iași că cea mai probabilă sursă a bubuiturii ar fi fost o rachetă antigrindină trasă din Republica Moldova, scrie ziaruldeiasi.ro.

Sursa precizează că racheta a fost trasă spre zona Iașului, în direcția frontului atmosferic. Cea mai apropiată unitate antigrindină din Republica Moldova este la Cornești, la est de orașul Ungheni.

„S-a auzit ca un bum sonic, dar nu a fost în zonă niciun avion capabil să producă acest zgomot", a declarat directorul Aeroportului Iași pentru Ziarul de Iași.

Totodată, reprezentanții Brigăzii 15 Mecanizată "Podu Înalt" au spus pentru sursa citată că nu au în derulare niciun exercițiu militar. "Nu e de la noi", au spus aceștia.

Fluxul de știri
0