Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti s-a întâlnit cu Cioloș la Sofia. Despre ce au discutat cei doi oficiali

© Președinția Republicii MoldovaPreședintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti s-a întâlnit la Sofia cu Prim-ministrul României, Dacian CIoloș, 1 iunie 2016
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti s-a întâlnit la Sofia cu Prim-ministrul României, Dacian CIoloș, 1 iunie 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Întrevederea s-a desfășurat în contextul summitului șefilor de state și de guverne membre ale Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est, eveniment ce are loc în Bulgaria.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut miercuri la Sofia o întrevedere bilaterală cu prim-ministrul României, Dacian Cioloș.

Serviciul de presă al Președinției de la Chișinău precizează că întrevederea s-a desfășurat în contextul summitului șefilor de state și de guverne membre ale Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est, eveniment ce are loc Bulgaria.

”Discuțiile s-au axat pe relațiile bilaterale moldo-române, dar și pe situația din regiune, șeful statului apreciind buna colaborare și sprijinul continuu de care beneficiază Republica Moldova din partea României”, a anunțat sursa oficială.

Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
Politică
Cioloş: România va ajuta Moldova condiţionat şi în funcţie de posibilităţi

În cadrul întrevederii, Nicolae Timofti a menționat că Guvernul Republicii Moldova întreprinde măsuri importante pentru promovarea reformelor, stabilizarea situației financiare, îmbunătățirea climatului de afaceri și redobândirea încrederii cetățenilor și a partenerilor externi.

La rândul său, Dacian Cioloș a subliniat importanța reformelor despre care a vorbit Timofti. Șeful Guvernului de la București a spus că cele mai importante sunt reformele ce țin de  combaterea corupției și ameliorarea mediului de afaceri. Acestea ar trebui, potrivit lui, să fie implementate cu prioritate în Republica Moldova, iar România urmărește cu mare atenție evoluția evenimentelor din țara vecină.

”Prim-ministrul României a mai declarat că schimbările pozitive din Republica Moldova contribuie nemijlocit la îmbunătățirea aprecierilor externe, precum și la avansarea practică în acordarea asistenței financiare convenite spre a fi oferită Republicii Moldova”, menționează Președinția de la Chișinău.

Potrivit sursei oficiale, prim-ministrul Cioloș a reiterat că România va continua să acorde sprijin și pentru celelalte proiecte începute în Republica Moldova, inclusiv pentru autoritățile locale.

Fluxul de știri
0