Din nou, Cod Galben de ploi puternice în România, pe 2 și 3 iunie. Iată județele

© Photo : Facebook / SMOTRA.MDЛивень в Кишиневе
Ливень в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
În intervalul de timp 2 iunie, ora 12.00 și 3 iunie, ora 21.00 se așteaptă instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ în mai multe județe din România.

CHIȘINĂU, 1 iun — Sputnik. Administrația Națională de Meteorologie a instituit un nou Cod Galben în mai multe județe din România.

Avertizarea este valabilă pentru perioada de timp 2 iunie, ora 12.00 și 3 iunie, ora 21.00.

„În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toate regiunile, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi izolat grindină. Se vor înregistra frecvent cantități de apă de 15…20 l/mp, iar în Moldova şi în zona Carpaților Orientali și Meridionali se vor cumula 40…80 l/mp", transmite ANM.

Județele vizate de Cod Galben sunt Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Iași, Neamț, Prahova, Suceava, Vrancea, Vaslui.

ANM mai notează că în noaptea de miercuri spre joi și în prima parte a zilei de joi se vor înregistra ploi în general moderate cantitativ în regiunile sud-vestice și în zona montană ale României.

Fluxul de știri
0