Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputatul Oxana Domenti, decorată cu cel mai înalt premiu al OMS

© Parlamentul Republicii MoldovaDeputatul Oxana Domenti a fost premietă de Organizația Mondială a Sănătății
Deputatul Oxana Domenti a fost premietă de Organizația Mondială a Sănătății - Sputnik Moldova
Abonare
Cel mai înalt premiu al Organizației Mondiale a Sănătății i-a fost acordat deputatului moldovean Oxana Domenti. Aceasta se regăsește printre cele patru personalități din statele europene premiate de OMS în 2016 pentru realizări în domeniul controlului tutunului și protecția sănătății publice.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Deputatului moldovean Oxana Domenti i-a fost acordat cel mai înalt premiu al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Serviciul de presă al Parlamentului precizează că Oxana Domenti a fost decorată în semn de apreciere pentru eforturile depuse de Președinta Comisiei sănătate, protecție socială și familie în adoptarea Legii privind controlul tutunului, precum și progresul Republicii Moldova în alinierea legislației naționale la prevederile Convenției-cadru a OMS privind controlul tutunului.

Unde va fi interzis fumatul - Sputnik Moldova
Unde este interzis fumatul în Moldova

”Este cel mai înalt premiu al OMS pentru realizări în domeniul controlului tutunului. Republica Moldova a făcut un progres remarcabil în acest domeniu, lucru care nu ar fi fost posibil fără aportul doamnei Președintă Oxana Domenti. Premiul se acordă în semn de apreciere a eforturilor, pasiunii și dedicației dumneavoastră. Să continuați la fel în implementarea deplină a Legii privind controlul tutunului, care va duce la îmbunătățirea semnificativă a stării de sănătate a cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat reprezentantul OMS, Haris Hajrulahovic, în cadrul ceremoniei de înmânare a premiului.

La rândul său, Oxana Domenti a declarat că acest premiu o obligă să continue și mai insistent eforturile de realizare a progreselor în domeniul politicilor publice de sănătate.

”Această distincție nu-mi aparține doar mie, ci este a Republicii Moldova. Prin determinare și mobilizare largă, ne propunem să fim, cel puțin la capitolul legislativ, printre țările cu modele de succes în controlul tutunului. Mecanismul legislativ este deja unul bun și apreciabil și acum ne dorim ca acesta să dea rezultate. Sunt mândră că ne putem alinia statelor care și-au propus să pună accent pe sănătatea populației și a generațiilor viitoare”, a afirmat Oxana Domenti.

Totodată, în opinia acesteia ”faptul că deja a intrat în vigoare Legea privind controlul tutunului se datorează unui număr mare de persoane și instituții implicate pentru o cauză nobilă comună, care este susținută de peste 80% din cetățeni”.

Sursa oficială menționează că deputata Oxana Domenti se regăsește printre cele patru personalități din statele europene, premiate de OMS în 2016 pentru realizări în domeniul controlului tutunului și protecția sănătății publice. Premiul este oferit de OMS începând cu anul 1988.

© Parlamentul Republicii MoldovaPremiul Organizației Mondiale a Sănătății
Premiul Organizației Mondiale a Sănătății - Sputnik Moldova
Premiul Organizației Mondiale a Sănătății
Fluxul de știri
0