Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ion Leahu: la hotarul moldo-ucrainean va fi instituit un post vamal comun

© Sputnik / Samvel Sepetchian / Accesați arhiva multimediaUn poste de contrôle, stop
Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Abonare
Pe segmentul transnistrean al hotarului dintre Ucraina și Moldova, la punctul de trecere Pervomaiscoe, ar putea fi instituit un post vamal comun moldo-ucrainean.
Ion Leahu: la hotarul moldo-ucrainean va fi instituit un post vamal comun

Tiraspolul însă se teme de realizarea acestui proiect, argumentând că din acest motiv ar avea de suferit economia transnistreană. Însă cele invocate nu sunt nici pe departe reale, problema fiind mult mai complexă. Declarația a fost făcută de către fostul reprezentant al Chișinăului în Comisia Unificată de Control, Ion Leahu, în cadrul unei emisiuni în studioul Radio Sputnik Moldova.

Expertul susține însă că, odată cu instituirea acestui serviciu, contrabanda cu țigări, alcool și alte produse va fi stopată.

Referindu-se la negocierile care urmează să aibă loc în luna iunie la Berlin, Leahu a declarat că acestea nu vor aduce vreun rezultat. Întrebat când ar putea fi soluționat conflictul transnistrean, expertul a opinat că nu putem miza în timpul apropiat pe rezolvarea acestei probleme. Care sunt motivele, aflați din interviul realizat în studioul Radio Sputnik Moldova cu fostul reprezentant al Chișinăului în Comisia Unificată de Control, Ion Leahu.

Realizator: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0