Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă în taberele de odihnă din RM în ajunul sezonului estival

© Sputnik / Валерий Шустов / Accesați arhiva multimediaДети на прогулке
Дети на прогулке - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor verifică blocurile alimentare ale taberelor de odihnă şi întremare în privinţa respectării de către acestea a regulilor de prelucrare a alimentelor și deţinerea autorizaţiei sanitar-veterinare.

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. În acest an, conform datelor preliminare, vor activa 80 de tabere, în care se vor odihni aproape 40.000 de copii din Moldova. a declarat în cadrul unui briefing vicedirectorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) Ion Toma.

În câte țări - Sputnik Moldova
Ne pregătim de sezonul estival: în ce ţări putem merge fără viză

Funcționarul a subliniat că majoritatea taberelor de odihnă pentru copii deja au fost verificate în ceea ce privește respectarea normelor sanitare. Controlul a fost organizat de organele de administrare locale împreună cu specialiștii de la Agenție, care verifică în primul rând existenţa certificatelor de securitate a alimentelor.

În cadrul controalelor, specialiștii de la ANSA au verificat și blocurile alimentare în ceea ce privește respectarea regulilor de prelucrare a produselor alimentare.

Conform standardelor, carnea, peștele și legumele trebuie tranşate în secții separate. După cum a subliniat Toma, controalele în taberele de odihnă vor avea loc pe tot parcursul lui iunie.

Funcționarul a dat asigurări că instituțiile care vor începe să funcționeze în primele zile ale lunii au trecut deja controlul necesar și sunt pregătite să primească elevii. Departamentul va publica rezultatele controalelor efectuate în taberele de odihnă şi înremare la mijlocul lui iunie.

Fluxul de știri
0