Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova creşte ponderea copiilor născuţi în afara căsătoriei

© Sputnik / Rodion Procamama isi alapteaza un copilul кормление ребенка грудью
mama isi alapteaza un copilul кормление ребенка грудью - Sputnik Moldova
Abonare
Fiecare a cincea persoană din Moldova este copil. La nivel global către anul 2050 mai mult de 2,6 miliarde din populaţia lumii vor fi copii până la 18 ani.

CHIŞINĂU, 29 mai – Sputnik. La 1 ianuarie, numărul populaţiei stabile în Republica Moldova a constituit peste 3,55 milioane de persoane, din care 685,5 mii sau fiecare a cincea persoană este în vârstă de până la 18 ani.

Продажа цветов ко Дню знаний - Sputnik Moldova
Societate
Câţi părinţi din Moldova au copiii plecaţi peste hotare şi ce ţări preferă

Rata natalităţii a constituit 11 născuţi la o mie de locuitori. Nivelul natalităţii în localităţile rurale se menţine mai înalt decât în localităţile urbane. 

Din numărul copiilor născuţi, 51,7% au fost băieţi. În funcţie de greutatea la naştere, 94,6 % din născuţii au avut peste 2,5 kilograme. 

Vârsta medie a mamei la prima naştere este de 25 de ani. De regulă, femeile din mediul rural nasc la o vârstă mai mică comparativ cu cele din mediul urban.

Nivelul natalităţii extraconjugale rămâne a fi înalt, ponderea copiilor născuţi în afara căsătoriei este de 22 la sută, potrivit Biroului Naţional de Statistică. 

Conform estimărilor la nivel global, copiii reprezintă 30% din populaţia lumii sau circa 2,2 miliarde, iar 9,2% sunt copii sub 5 ani. Circa 13 la sută din copiii cu vârsta de 5-14 ani sunt implicaţi în muncă, iar către anul 2050 mai mult de 2,6 miliarde din populaţia lumii vor fi copii până la 18 ani.

Fluxul de știri
0