Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

FMI a dat verdictul pentru Moldova

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Abonare
Misiunea FMI s-a aflat într-o vizită de documentare în Moldova în cadrul căreia a studiat cum evoluează procesul de reformare a sistemului bancar.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Ivanna Vladkova-Hollar s-a aflat în vizită la Chișinău în perioada 23-27 mai. 

Discuțiile s-au axat pe strategia de reformare a sectorului financiar, elaborată de autorități și pe asigurarea pe termen lung a siguranței și stabilității băncilor din Republica Moldova. 

”Am progresat în formularea unei viziuni comune asupra problemelor-cheie, cum ar fi necesitatea de fortificare a guvernării și de rezolvare a problemei structurii netrasparente a acționariatului băncilor. Totuși, unele aspecte au rămas nerezolvate”, a declarat la finele vizitei Armine Khachatryan, Reprezentantul Permanent al FMI în Republica Moldova. 

Discuțiile privind problematica dată vor continua în contextul negocierilor unui program susținut de FMI, în cadrul unei vizite ulterioare. 

Data sosirii misiunii va fi stabilită ulterior.


Fluxul de știri
0