Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Chişinău a fost inaugurat primul delfinariu din ţară

Abonare
Show acvatic, spre bucuria micilor spectatori: întreceri la înot între delfini şi dansul focilor chiar pe scenă.

La Chişinău a fost inaugurat primul delfinariu „Nemo Moldova". În show sunt antrenaţi patru delfini şi două foci. Vârsta artiştilor variază între trei şi şase ani.
Zilnic, vor avea loc câte trei reprezentaţii (cu excepţia zilelor de luni). Două reprezentaţii vor avea loc în timpul zilei, la orele 12.00 şi 15.00, ir a treia — seara, la 18.00.

Cea de seară, potrivit organizatorilor, va avea o tentă mai romantică.

„Animalele sunt sută la sută proprietatea delfinariului „Nemo Odesa". Acestea au fost aduse în Moldova pentru o anumită perioadă. Evident, am vrea ca delfinariul să rămână la Chişinău pentru totdeauna, să devină un bun al capitalei şi al ţării", a declarat administratorul „Nemo Moldova", Dumitru Munteanu.

Acesta a precizat că inaugurarea delfinariului a fost precedată de consultări cu instituţiile abilitate şi în deplină conformitate cu standardele de organizare a unor astfel de obiecte.

„Animalele evoluează la Chişinău într-un bazin cu lungimea de 25 de metri şi lăţimea de 15. Apa din piscină este sărată", a mai spus Munteanu.

După cum au comunicat reprezentantul reţelei de delfinarii „Nemo", Elena Comorogova (Odesa), la filiala din Chişinău „delfinilor le-au fost create condiţii prielnice, pentru ca aceştia să se simtă confortabil".

„Nemo" este o reţea internaţională de delfinarii, care activează în Rusia, Ucraina, Belarus, Kazahstan şi Thailanda. Show-urile cu delfini şi foci au loc în oraşele Odesa, Alma-Ata, Anapa, Harkov, Nijnii Novgorod şi în oraşul balnear thailandez Phuket.

Fluxul de știri
0