CSAT în alertă: risc de pandemie în România, populația ar putea fi înjumătățită

Andrzej Duda: Pro-EU Politics Is A Dud
Abonare
În România își desfășoară activitatea companii farmaceutice care nu au nicio ezitare să declanșeze o pandemie și să decimeze populația României, ca să-și maximizeze profitul, a declarat Iulian Fota, fost consilier prezidențial.

BUCUREŞTI, 27 mai — Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a convocat pentru vineri ședința CSAT în privința problemelor din sănătate.

The lobby of the CIA Headquarters building in McLean, Virginia - Sputnik Moldova
Un fost șef SIE nu exclude implicarea CIA în afacerile ilegale ale Hexi Pharma

Iulian Fota, fost consilier prezidențial în timpul mandatului președintelui Traian Băsescu, a șocat audiența joi seară în cadrul emisiunii "24 de minute" de la DigiTV. Invitatul Adrianei Nedelea a vorbit despre scandalul Hexi Pharma, transparența din SRI, Ministerul Sănătăţii şi cum goana după profit a companiilor decimează România.

Scandalul generat în jurul dezinfectanților diluați Hexi Pharma va fi discutat vineri în CSAT. Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că a inclus sănătatea pe agenda problemelor de securitate națională. Președinția a primit informări de la SRI în legătură cu problemele existente în sănătate.

„Avem români care nu au nicio ezitare, repet, nicio ezitare să omoare alți români ca să facă un pic de profit. Ar trebui să profităm de Hexi Pharma și să discutăm foarte serios: cât mai continuăm să ne omorâm unii pe alții? E un lanț vicios în care la sfârșitul zilei s-ar putea să nu mai rămână niciunul în picioare. Lăcomia asta după bani, inclusiv din partea media, distruge România asta rând pe rând", a spus fără ezitare Iulian Fota.

Fostul consilier prezidențial a șocat audiența când a declarat că teama de pandemie nu e inventată, ci este reală. Din punct de vedere practic, este mult mai bine ca sistemul de sănătate să fie abordat ca o temă de securitate națională. El a menționat că CSAT este singura instituție din România abilitată constituțional să declare criza din sănătate problemă de securitate națională. În același timp, Iulian Fota a ținut să sublinieze că SRI este prea transparent şi presa atacă pe nedrept serviciul.

„S-ar putea să ne confruntăm cu situații în care românii vor muri nevinovați cu miile, pentru că asistența medicală necesară lor — de la fabricarea unor vaccinuri până la chestii mult mai complicate — să nu fie disponibilă pentru ei. […] mă tem că s-ar putea la un moment dat să ne lovească o pandemie și să ne înjumătățească ca populație, dacă nu vom avea măsurile necesare de protecție. Și toate măsurile astea nu sunt în zona de securitate națională, sunt în zona civilă a Guvernului, în special în Ministerul Sănătății", a argumentat Fota.

El a arătat că, în condițiile în care Institutul Cantacuzino are mari probleme, încă nerezolvate, dacă ne-am fi confruntat cu o pandemie, situaţia ar scăpa de sub control. De asemenea, autorităţile trebuie să îşi schimbe atitudinea pentru că nu o invazie militară a Rusiei este bomba cu ceas, ci sistemul românesc de sănătate, a mai opinat fostul demnitar.

Fluxul de știri
0