NI: Terminator-3, arma de care NATO ar trebui să se teamă

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaВ Подмосковье начались тренировки перед военным парадом 9 мая
В Подмосковье начались тренировки перед военным парадом 9 мая - Sputnik Moldova
Abonare
BMPT „Terminator-3", ca și celelalte două versiuni precedente, a fost creat pentru a susține tancurile în luptă împotriva vehiculelor de luptă blindate, dar și împotriva infanteriei pe teren dificil.

CHIȘINĂU, 26 mai — Sputnik. În timp ce tancul de luptă de bază T-14 este cel mai cunoscut reprezentant al familiei „Armata", seria mijloacelor de transport produse în Rusia cuprinde multe vehicule de luptă noi, inclusiv „Terminator-3", de care NATO ar trebui să se teamă cu adevărat, scrie publicația americană The National Interest, citată de RIA Novosti.

„Reprezentanții producătorilor acestui vehicul nou nu dau detalii, în afară de acela că se va baza pe șasiul „Armata", se menționează în articol.

Missile de croisière antinavire hypersoniques Tsirkon - Sputnik Moldova
Rusia testează arma hipersonică, călcând pe nervii SUA

Potrivit publicației, precedentele vehicule de luptă de susținere a tancurilor (BMPT) aveau șasiul T-72. „Armata SUA nu are un analog direct al acestor vehicule. Cel mai apropiat echivalent poate fi numit vehiculul de luptă M3, însă, în cel mai bun caz, poate fi calificat ca o comparație proastă", consideră autorul articolului.

National Interest scrie că BMPT „Terminator-3", ca și celelalte două versiuni precedente, a fost creat pentru a susține tancurile în luptă împotriva vehiculelor de luptă blindate, dar și împotriva infanteriei pe teren dificil.

„În timp ce nu există detalii despre „Terminator-3", poate fi trasă concluzia că acesta va avea același șasiu, senzori, armură și sistemul de protecție activă ca și T-14. De asemenea, probabil, el va fi dotat cu rachete antitanc contemporane și pușcă automată grea. Se poate de presupus cu fermitate că acest vehicul va fi un adversar important pe câmpul de luptă", încheie publicația.

Fluxul de știri
0