Topul celor mai bune plaje de pe litoralul românesc

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimedia69-й Каннский фестиваль. День восьмой
69-й Каннский фестиваль. День восьмой - Sputnik Moldova
Abonare
Pe litoralul românesc există o singură plajă ce a primit calificativul de „nesatisfăcătoare", şi anume Cordonul Eforie Nord - Eforie Sud 2 - Tabăra Luminiţa.

BUCUREŞTI, 26 mai — Sputnik. Dintr-un total de 48 de plaje cât are România la Marea Neagră, doar 22 dintre ele sunt bune.

Pentru sezonul estival din 2016, Ministerul român al Sănătății a publicat tabelul cu clasamentul plajelor în funcție de apa pentru îmbăiere și calitatea managementului. Clasamentul a fost realizat în ultimele patru sezoane, între 2012 — 2015.

România are un număr de 15 plaje "excelente", 22 de plaje „bune" şi 11 plaje sunt „satisfăcătoare". O singură plajă de pe litoralul românesc ca primit calificativul de "nesatisfăcătoare", şi anume Cordon Eforie Nord Eforie Sud 2, Tabăra Luminiţa.

Stațiunile cu cele mai bune plaje sunt în Năvodari, Mamaia, Olimp şi Venus. Eforie Nord, Eforie Sud şi Jupiter au cele mai deteriorate plaje.

Clasificarea zonelor de îmbăiere a fost realizată conform metodologiei prevăzută în HG nr. 546/2008 privind managementul zonelor de îmbăiere.

Fluxul de știri
0