Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul Filip ar putea fi demis

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Fracțiunea socialiștilor a propus joi Parlamentului să exprime vot de neîncredere Cabinetului de Miniștri, însă reprezentanții altor partide nu au susținut această inițiativă. Igor Dodon a subliniat că vineri PSRM va veni din nou în Legislativul țării cu același proiect.

CHIȘINĂU, 26 mai — Sputnik. Partidul Socialiștilor pledează pentru acordarea unui vot de neîncredere actualei guvernări a RM, a declarat joi liderul PSRM, Igor Dodon.

„Fracțiunea socialiștilor a elaborat un proiect de lege privind exprimarea votului de neîncredere Guvernului Filip. La moment, documentul este semnat de 24 de deputaţi. Anterior, comuniștii și liberal-democrații s-au pronunţat în favoarea acestui proiect. Astăzi însă nici una dintre cele două fracțiuni nu a dorit să susțină moțiunea de cenzură", a spus politicianul.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filip: numărul ministerelor în Guvern va fi redus cu o treime

Potrivit acestuia, dacă până mâine documentul nu va fi semnat, socialiștii vor fi nevoiți să constate că în Parlamentul Moldovei nu există opoziție.

„Le propunem încă o dată deputaților, care se consideră de opoziție, să semneze moțiunea de cenzură pentru ca mâine acest proiect să fie înregistrat în Parlament, iar la 2 iunie membrii Cabinetului de Miniștri să se prezinte în fața deputaților", a adăugat Dodon.

Începând cu toamna anului trecut, în Moldova au avut loc periodic proteste împotriva Guvernului, organizate de forțele de opoziție — Partidul Socialiștilor și „Partidul nostru", precum și de platforma de centru-dreapta „DA". Mitingurile au luat amploare la 20 ianuarie 2016, pe fundalul învestirii Guvernului condus de Pavel Filip (membrul al PDM). Însă în ultimele luni acțiunile de protest au încetat.

Fluxul de știri
0