Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Un incendiu de proporții din centrul capitalei, localizat în puțin peste o oră

Abonare
Localizarea focului izbucnit la Piața Centrală din Chișinău a durat ceva mai mult de o oră. Gravitatea incendiului este considerată de gradul trei.

Incendiul de proporții de la Piața Centrală a fost stins în mai puţin de o oră, a declarat pentru Sputnik purtătoarea de cuvânt a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE), Liliana Pușcașu.

„Deocamdată este devreme să vorbim despre anumite versiuni ale celor întâmplate. De elucidarea cauzelor izbucnirii incendiului se va ocupa laboratorul special al SPCSE", a spus Pușcașu.

Focul s-a declanșat într-un magazin de materiale de construcție. La fața locului au sosit 15 autospeciale cu patru scări, iar 60 de pompieri au luptat cu flăcările, a menționat purtătoarea de cuvânt.

Colaboratorii SPCSE au lucrat şi la înlăturarea urmărilor incendiului, căruia i-a fost atribuit gradul trei de gravitate.

„Salvatorii nu au înregistrat victime. Suprafața cuprinsă de flăcări era foarte mare. Totodată, în clădire se aflau materiale ușor inflamabile. Stingerea focului a fost anevoioasă din cauza planificării acestei construcții care a creat dificultăți pentru pompieri", a concluzionat Pușcașu.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat pentru jurnaliști că este vorba de un magazin proprietate privată, cu etajul doi construit din lemn.

„Angajați ai Pieței Centrale au observat la un moment dat fumul și flăcările din interior. Ei au încercat să spargă ușa, însă nu au reușit. Atunci au chemat pompierii. În acest timp focul s-a extins", a spus Chirtoacă.

Fluxul de știri
0