Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Schimbul prizonierilor de război este prevăzut în Acordurile de la Minsk

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaПрилет Е. Ерофеева и А. Александрова в Москву
Прилет Е. Ерофеева и А. Александрова в Москву - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul militar, colonelul în rezervă Viktor Litovkin, a apreciat pozitiv eliberarea pilotului ucrainean Nadejda Savcenko la schimb cu rușii Evghenii Erofeev și Alecsandr Alecsandrov.

CHIȘINĂU, 26 mai — Sputnik. Potrivit lui Viktor Litovkin, transmiterea reciprocă de către părți a persoanelor condamnate este prevăzută în unul din paragrafele Acordurilor de la Minsk.

"Atunci când are loc schimbul de oamenii, întotdeauna se produce un act de umanism. Faptul că băieții noștri au fost scoși din pușcăria ucraineană este un pas foarte corect", a afirmat sursa.

El s-a pronunţat și în legătură cu dosarul Savcenko.

"Sper că cei doi ani pe care i-a petrecut în închisorile din Rusia constituie un termen suficient pentru a prinde la minte și a-și reduce din ura faţă de oameni. S-a procedat corect că au fost schimbați", a încheiat Litovkin.

Savcenko a fost condamnată în Rusia la 22 ani de colonie în dosarul cu privire la asasinarea jurnaliștilor de la Compania de Stat de Televiziune şi Radio din Rusia. Judecata a stabilit că la 17 iunie 2014 ea a direcţionat focul de artilerie asupra unui grup de insurgenți din Lugansk și a jurnaliștilor ruși, în urma căruia au decedat colaboratorii Televiziunii de Stat din Rusia Igor Korneliuk și Anton Voloșin. Președintele Rusiei Vladimir Putin a comentat grațierea pilotului ucrainean: "Sper că aceste decizii, dictate de umanism, vor contribui la reducerea confruntării din Donbas".

Fluxul de știri
0