Furie și invidie: aliatul lui Filat, invitatul lui Plahotniuc la un for economic

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Плахотнюк Жозе Мануэл Баррозу
Влад Плахотнюк Жозе Мануэл Баррозу - Sputnik Moldova
Abonare
Forumul Economic al Oamenilor de Afaceri din Moldova a fost abordat diferit de presa de la Chișinău, fapt care a provocat polemici între exponenții PDM și PLDM.

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. În opinia mai multor membri ai Partidului Democrat, instituțiile de presă din Republica Moldova controlate de Vlad Filat ar fi distorsionat sau ar fi diminuat amploarea Forumul Economic al Oamenilor de Afaceri din Moldova, organizat de prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Mai mult, democrații sunt de părere că Filat este profund afectat de faptul că fostul președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, membru al aceleiași familii politice la nivel european ca și partidul condus de Vlad Filat, a acceptat să vină la acest eveniment, care ar fi unul avantajos pentru imaginea democraților.

În unele comentarii ale democraților se spune că liberal-democrații ar fi ajuns la disperare din cauza invidiei.

La forum au participat, de asemenea, șeful Guvernului, Pavel Filip, reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova și din alte țări, experți străini și din Moldova.

În cadrul întrunirii a luat cuvântul și Jose Manuel Barroso. El a vorbit despre reformele care, în opinia lui, ar trebui să fie implementate în Republica Moldova. Acestea, potrivit fostului președinte al Comisiei Europene, sunt cele prevăzute în Acordul de asociere RM-UE.

Barroso a opinat că țara noastră are de realizat multe schimbări, până când va atinge un nivel satisfăcător al progresului social-economic.

Totodată, Barroso a sugerat că Chișinăul are nevoie de un accord cu FMI, precum și să avanseze în cadrul procesului de integrare europeană, pentrua a face față astfel concurenței cu țările mult mai dezvoltate sub aspect economic.

Fluxul de știri
0