Președintele Ucrainei a felicitat-o pe Savcenko cu ocazia revenirii în patrie

© Sputnik / Aleksei FurmanKyjev
Kyjev - Sputnik Moldova
Abonare
Piotr Poroșenko i s-a adresat compatrioatei sale prin intermediul rețelelor de socializare. El a comunicat că pilotul, condamnat anterior, după graţiere se află deja pe teritoriul Ucrainei, felicitând-o cu această ocazie.

 

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Președintele Ucrainei, Piotr Poroșenko, a felicitat-o cu ocazia revenirii în patrie pe Nadejda Savcenco, condamnată în FR în dosarul cu privire la asasinarea jurnaliștilor ruși în Donbas și care a fost  grațiată miercuri.

”Nadea noastră este deja pe pământ ucrainean. Sunt bucuros să o felicit cu ocazia revenirii! Îi felicit pe toți ucrainenii și întreaga lumea cu victoria noastră. Slavă Domnului, de data asta totul a ieșit bine. Continuăm lupta pentru eliberarea tuturor ostaticilor ucraineni. Le mulțumesc tuturor celor din lume care m-au ajutat ca să obțin victoria de astăzi. Cele 709 zile lungi de captivitate s-au sfârșit în cele din urmă”, a scris Poroșenko pe Facebook.

Savcenko a fost condamnată în Rusia la 22 ani de colonie în dosarul cu privire la asasinarea jurnaliștilor de la Compania de Stat de Televiziune şi Radio din Rusia. Judecata a stabilit că la 17 iunie 2014 ea a direcţionat focul de artilerie asupra unui grup de insurgenți din Lugansk și a jurnaliștilor ruși, în urma căruia au decedat colaboratorii Televiziunii de Stat din Rusia Igor Korneliuk și Anton Voloșin. Miercuri, președintele Rusiei Vladimir Putin a semnat un ordin cu privire la grațierea lui Savcenko.

 

Fluxul de știri
0