Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Înalţi funcţionari de la Primăria Chişinău reţinuţi. Unul a fost luat de salvare

© Sputnik / Rodion ProcaCNA НАЦ
CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Cinci persoane, dintre care doi înalţi funcţionari de la Primăria Chişinău, au fost reţinute de ofiţerii CNA într-un dosar de corupţie.

CHIŞINĂU, 25 mai – Sputnik. Viceprimarul municipiului Chişinău Vlad Coteţ şi şeful adjunct al Direcţiei arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Radu Blaj au fost reţinuţi de ofiţerii CNA într-un dosar de corupţie. Pe lângă aceştia, procurorii anticorupţie i-au mai reţinut pe un inspector de stat în construcţie şi alte două persoane intermediare. Informaţia a fost oferită de Bogdan Zumbreanu, şeful Secţiei urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie.

ședința primăriei заседание примэрии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Percheziţii la Primăria Chişinău: sunt vizate persoane din conducere

Potrivit lui Zumbreanu, aceştia sunt anchetaţi în cadrul unui dosar penal deschis pentru ilegalităţi la procedura de dare în exploatare a unei construcţii.

„Astăzi, au fost efectuate 12 percheziţii la domiciliu, în automobile şi în birourile de serviciu. În perioada de documentare au fost descoperite mai multe infracţiuni legate de eliberarea actelor de construcţie”, a declarat Zumbreanu.

În cadrul acestui dosar, procurorii examinează depăşirea atribuţiilor de serviciu, fals în acte, dare şi luare de mită şi trafic de influenţă.

„Suma maximă a mitei este de 12 mii de euro. Dar aceasta nu este unica sumă transmisă”, a precizat Zumbreanu.

Toate cele cinci persoane au fost reţinute pentru 72 de ore în izolatorul CNA.

Viceprimarul Coteţ a fost transportat la spitalul de urgenţă. Acesta le-a declarat ofiţerilor CNA că se simte rău. 

Fluxul de știri
0