Proteste la București. RADET, în fața Guvernului

© Rezistenţa UrbanaBucurești proteste anti Piedone Бухарест протесты против Пьедоне (примар 4-го сектора)
București proteste anti Piedone Бухарест протесты против Пьедоне (примар 4-го сектора) - Sputnik Moldova
Abonare
Sute de sindicalişti protestează miercuri în faţa Guvernului între orele 12.00 şi 14.00, ei ameninţând că vor sta în stradă până când Ministerul Energiei va rezolva problemele.

BUCUREȘTI, 25 mai — Sputnik. Oamenii avertizează că situaţia a devenit catastrofală pentru Bucureşti.

Miercuri între 12.00 şi 14.00 sindicaliştii RADET reiau acţiunile de protest la adresa Guvernului României, transmite regia într-un comunicat de presă. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că de aproape două luni conturile regiei sunt poprite. Acuzaţiile sunt îndreptate împotriva ministrului Energiei.

„Nerezolvarea acestei situaţii devine catastrofală pentru cetăţenii Bucureştiului. Menţinerea popririi de 100% pe conturile RADET, lasă regia fără cea mai mică rezervă de bani, blocând toate activităţile necesare reparaţiilor în sistem, inclusiv cele de intervenţii la avariile care se produc zilnic", se arată în comunicatul de presă.

Protestatarii spun că sunt determinaţi să lupte pe toate planurile. Ei au, de asemenea, şi acţiuni în instanţă prin care contestă modalitatea de stabilire a preţurilor pentru energie electrică şi termică în centralele de cogenerare.

Ioana Stoica, Preşedintele Sindicatului Liber Independent din RADET Bucureşti, a declarat că RADET trebuie să fie privit dincolo de interesele politice.
Protestele vor continua până pe 30 mai.

Fluxul de știri
0