Lavrov: Rusia este gata să reacționeze la amenințările NATO

© Sputnik / Алексей ФилипповМинистр иностранных дел России Сергей Лавров
Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit șefului diplomației ruse, „în acest context partea rusă va întreprinde toți pașii necesari pentru a para riscurile și amenințările care apar pentru securitatea noastră națională".

CHIȘINĂU, 25 mai — Sputnik. Rusia va întreprinde măsurile necesare pentru a para amenințările în adresa securității naționale ca urmare a consolidării potențialului militar NATO la frontierele țării, a declarat șeful MAE al FR, Serghei Lavrov.

„Noi nu vrem să dramatizăm în exces situația. Totodată, noi nu putem ignora tendințele negative în creștere, care se conturează drept rezultatul al cursului urmat de NATO de subminare conștientă a echilibrului strategic de forțe în Europa, inclusiv consolidarea potențialului militar al Alianței Nord-Atlantice în apropiere de frontierele ruse, crearea segmentului european al scutului mondial antirachetă al SUA. Nu putem califica asemenea acțiuni decât destabilizatoare și oarbe", a spus Lavrov într-un interviu acordat ziarului ungar Magyar Nemzet, transmite RIA Novosti.

Города мира. Вашингтон - Sputnik Moldova
Moldova și NATO, pe agenda discuțiilor dintre Biden și Cioloș la Washington

Potrivit șefului diplomației ruse, „în acest context partea rusă va întreprinde toți pașii necesari pentru a para riscurile și amenințările care apar pentru securitatea noastră națională".

„Totodată, Rusia rămâne angajată în construirea unei arhitecturi reciproc avantajoase și a unei cooperări pan-europene largi în domeniul securității, bazate pe principiul indivizibilității sale, conform dreptului internațional. Mizăm pe faptul că în NATO va prevala în cele din urmă bunul simț și partenerii noștri occidentali vor găsi puterea de a renunța la construcția de scheme de confruntare, justificate prin tendința de a asigura propria securitate din contul altora", a spus el.

„Nu aș vrea să mă asemui acelor politicieni iresponsabili care, de dragul propriilor ambiții, sunt gata să jertfească cu ușurință interesele de menținere a păcii și stabilității în Europa și, fără a ține cont de urmări, continuă să mărească mizele dezvoltând dispozițiile alarmiste", a subliniat ministrul rus.

Fluxul de știri
0