Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Biden și Cioloș despre pregătirile către summitul NATO și reformele din Moldova

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Trecere la banca de fotografiiГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Potrivit comunicatului de la Casa Albă, în cadrul examinării pașilor pentru „consolidarea (strategiei) alianței privind reținerea și tactica militară pe flancurile de Est și de Sud”, premierul României și vicepreședintele SUA au menționat „necesitatea susținerii și extinderii reformelor în Moldova”.

CHIȘINĂU, 25 mai — Sputnik. Pregătirile către summitul NATO de la Varșovia și suportul acordat pentru realizarea reformelor în Moldova au fost temele discutate marți de către vicepreședintele SUA, Joseph Biden, și prim-ministrul României, Dacian Cioloș.

„Părțile au căzut de acord în privința importanței pașilor întreprinși în ajunul summitului NATO din 8 — 9 iulie de la Varșovia pentru consolidarea (strategiei) alianței privind neagresiunea și tactica militară pe flancurile de Est și de Sud. Totodată, ei au discutat despre importanța dezvoltării sectorului energetic din România pentru (asigurarea) securității energetice europene și au menționat necesitatea susținerii și extinderii reformelor în Moldova", a comunicat Casa Albă la finalul întâlnirii.

Se menționează de asemenea că s-a vorbit și despre „reformele juridice și administrative" în însăși România, despre colaborarea economică a celor două țări. Biden i-a mulțumit premierului pentru aportul României în lupta cu gruparea „Stat Islamic" (interzisă în FR) și susținerea misiunii NATO în Afganistan.

Fluxul de știri
0