Hexi Pharma ar fi trecut Prutul cu dezinfectanți diluați

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaМедик с лекарством
Медик с лекарством - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dan Condrea s-a îmbogățit și a început afacerile dubioase imediat după ce a cunoscut-o pe viitoarea soție, Uliana Ochinciuc, o moldoveancă cu influențe interesante nu doar la nivelul ministerelor de la Chișinău, ci și în interiorul crimei organizate.

BUCUREŞTI, 24 mai — Sputnik. Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a intrat în vizorul Serviciului Român de Informaţii din anul 2009, relatează libertatea.ro.

Moartea suspectă a lui Dan Condrea a pus pe gânduri multă lume, mai ales că afacerile sale nu erau deloc curate. Viața lui s-a schimbat la 180 de grade de când a cunoscut-o pe Uliana la o petrecere de firmă.

Uliana Ochinciuc - Sputnik Moldova
„Rackeți basarabeni” şi firme de videochat în spatele companiei Hexi Pharma

La vremea aceea Uliana avea doar 28 de ani. Nunta a avut loc în 2012 la o biserică din orașul Ungheni, Republica Moldova, unde s-a născut Uliana. Imediat după nuntă, Uliana a fost numită în posturi cheie împreună cu toți frații ei, veri și alți prieteni din Ungheni, iar el a avut de profitat de pe urma influențelor pe care ea le avea în Republica Moldova, scrie sursa citată.

În 2008, Condrea a început să cumpere dezinfectanți printr-un offshore cipriot pe care îi vindea de zece ori mai scump. Tot în 2008, în compania Hexi Pharma a fost introdusă în acționariat și Uliana împreună cu cei doi frați gemeni, proaspăt absolvenți de facultate, o verișoară din Chișinău și un cetățean moldovean în vârstă de 34 de ani, Mihail Leva. Acesta din urmă, specialist în științe inginerești, avea sa devină mâna dreaptă a lui Condrea.

Astfel, Republica Moldova a omologat produsele companiei Hexi Pharma. Unul din aceste produse este biocidului Thor. Piața moldovenească devenise foarte profitabilă pentru Condrea, depășind o sută de milioane de euro; ținând cont că în România se invoca un profit de doar 2 milioane de euro și datorii de peste 20 de milioane de euro, Hexi Pharma dăduse lovitura dincolo de Prut, deși nimeni nu știe unde se întâmpla exact procesul de diluare a dezinfectanților, mai precizează în exclusivitate libertatea.ro.

Tatăl ei, Arcadie Ochinciuc, este un medic foarte influent în Republica Moldova, iar de un an a ajuns să lucreze în cadrul Ministerului Sănătății. După ce a început afacerile cu aceștia, SRI a pornit sesizările cu privire la dezinfectanții diluați pe care îi producea și-i distribuia către majoritatea spitalelor din România.

Potrivit unor surse din cadrul SRI, primele notificări despre Dan Condrea s-au făcut în anul 2009, la scurt timp după ce s-a asociat cu rudele Ulianei.

„După ce a venit Uliana de la Chișinău, chiar nu mai sufla nimeni în firmă! Unul dintre oameni a vrut să reclame ceva la autorități și i s-a spus, calm, că Uliana știe niște rackeți care pentru 5.000 de dolari…", a declarat recent un angajat al companiei Hexi Pharma.

Rămâne de văzut dacă investigațiile anticorupție asupra rețelei și dosarului cu dezinfectanții vor fi extinse și în Republica Moldova.

Precizăm că pânăî la ora actuală despre acest caz a scris mai mult presa, iar informațiile de la autorități urmează să apară.

Fluxul de știri
0