Cod portocaliu în România. Iată localitățile avertizate de ANM

© Sputnik / Ruslan KrivobokГроза
Гроза - Sputnik Moldova
Abonare
Se vor semnala grindină de dimensiuni medii, local averse ce vor atinge și depăși 35..40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice

CHIȘINĂU, 24 mai — Sputnik. În noaptea de 24 spre 25 mai și pe parcursul zilei de miercuri, 25 mai, în zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Brașov și Sibiu se vor acumula cantități de apă care vor depăși 50 l/mp și izolat 80 l/mp, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Гроза в Новосибирске - Sputnik Moldova
Cod galben: 30 de ore de furtuni și grindină. Iată județele vizate...

ANM a instituit cod portocaliu între orele 15:50 și 17:00 pentru seara zilei de 24 mai, pentru zona de munte a județului Bacău, inclusiv localitățile Mănăstirea Cașin, Oituz, Slănic Moldova, Bogdănești.

„Se vor semnala grindină de dimensiuni medii, local averse ce vor atinge și depăși 35..40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice", precizează sursa citată.

De asemenea, între orele 15:35 și 16:30, același cod portocaliu a fost instituit în județul Cluj la Dej, Bobâlna, Cășeiu, Câțcău, Chiuiești, Cuzdrioara, Jichișu de Jos, Mica, Panticeu, Recea-Cristur, Vad.

În intervalul de timp 24 mai, ora 15.00 și 25 mai, ora 21.00, se așteaptă instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ în mai multe județe din România, în această perioadă fiind instituit cod galben.

Fluxul de știri
0