ANRE: pentru întreruperea îndelungată a curentului pot fi cerute compensații

© Sputnik / Марина Лысцева / Accesați arhiva multimediaЛампы
Лампы - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că pentru întreruperile în alimentarea cu curent electric, care la 17 mai a depăşit durata maximală admisă, chișinăuienii pot conta pe compensații bănești din partea furnizorului.

CHIȘINĂU, 24 mai — Sputnik. Locuitorii capitalei care au avut de suferit din cauza întreruperii îndelungate în alimentarea cu energie electrică în data de 17 mai, pot pretinde de la furnizor achitarea compensații bănești, a comunicat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Cer - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Zece localităţi au rămas fără energie electrică

Conform prevederilor Regulamentului nominalizat, durata admisă a întreruperilor neprogramate pentru consumatorii din mediul urban nu pot fi mai mari de 6 ore.

Compania „RED Union Fenosa" a anunțat la 17 mai deconectarea energiei de la ora 1.00 până la 4.00, însă furnizarea energiei electrice a fot reluată la ora 8.55.

„În cazul întreruperii din 17 mai curent, durata admisă a acesteia a fost depășită cu o oră și 55 de minute. În asemenea cazuri, potrivit pct. 13 din Regulament, consumatorii afectați de întreruperea respectivă au dreptul să solicite operatorului de rețea plata unor compensații. ", se spune în comunicatul ANRE.

Mărimea compensației variază între 20 și 500 de lei pe oră, în funcție de consumul de energie.

În urma întreruperii în alimentarea cu energie electrică din noaptea de 17 mai, în capitală nu au funcționat peste 20 de semafoare, din care cauză s-au creat ambuteiaje pe mai multe străzi. Cele mai multe probleme s-au înregistrat în sectoarele Botanica și Malina Mică.

Fluxul de știri
0