Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Becciev: nivelul apei în râul Nistru scade din nou

© Photo : Игорь ВзоровОбмеление Днестра, апрель 2016 г
Обмеление Днестра, апрель 2016 г - Sputnik Moldova
Abonare
În timp de două săptămâni, nivelul apei în râul Nistru a scăzut cu aproape 0,8 m, însă nu a coborât deocamdată până la nivelul critic.

CHIȘINĂU, 24 mai — Sputnik. Nivelul apei în Nistru a început să scadă din nou, a declarat directorul general al ÎS „Apă-canal Chișinău", Constantin Becciev.

Meteorologii moldoveni au avertizat cu privire la secarea râurilor încă la începutul lunii aprilie. La acel moment, nivelul apei în râul Nistru coborâse până la cota critică de 8,5 m, din care cauză apăruse riscul sistării alimentării cu apă a Chișinăului, dacă nivelul apei ar mai fi scăzut cu încă 0,2 — 0,3 m. Ulterior, situația s-a ameliorat cât de cât, atunci când Ucraina a mărit volumul de evacuare a apei.

„Nivelul apei în Nistru este la cota 8,8 m. Timp de o jumătate de lună, cota maximă a atins 9,6 m, după care a început iarăși să scadă. Sperăm că se va menține la acest nivel și nu va mai scădea", a spus Becciev.

Începând cu luna aprilie, avertizarea "cod galben" de pericol hidrologic și secare a râurilor a fost permanent. Actualmente, această avertizare de secetă hidrologică este valabilă până la 31 mai.

Fluxul de știri
0